Sinclair HQ

JJABA_SinclairCommHQ_AK09.jpg

Hong Kong-based Sinclair Communications is a well respected Public Relations firm and a leader in the field of media communications within the Asian region. Collaborating with clients in the Creative, Lifestyle, Travel, and Non-Profit space, Sinclair's new headquarters was designed to reflect the Client's stature and position in the industry, allowing for flexibility and growth in the years to come. It was the intention of the design to create a clean and useful space for daily work while setting a fresh stage for collaborative encounters between team members internally and with working teams outside the office.

The new Sinclair HQ is a bold, clean, and inspiring solution aimed at helping team members collaborate and engage with ease. The "open office" concept utilised here, is planned to minimise hierarchy among end-users while promoting a cross-pollination of ideas as the boundaries between meeting areas, break out spaces, and work areas are blurred. The materials picked for the project captures the brand at various intersection points through the use of finish and colours reflective of the Client's brand identity. Shelves and various bespoke casework within the space highlight brand values, a focus on well-being, company-wide accomplishments, and brand interests- through the placement of plants, awards, and curated books throughout the space.

- February 2018 -


 位於香港的Sinclair Communications是一家備受推崇的公關公司,也是亞洲地區媒體傳播領域的領導者。 Sinclair長期與不同領域的客戶合作,涵括創意,生活方式,旅遊和非營利等方面;而新總部旨在反映客戶在行業中的聲望和地位,展望未來幾年內實現靈活性和增長。設計目的是為公司團隊的日常工作創造一個整潔而實用的空間,同時為內部成員和辦公室外的工作團隊之間的會面和協作創造一個新的舞台。

Sinclair的新總部整體設計大膽,整潔,以鼓舞人心的氛圍幫助團隊成員輕鬆參與協作。本項目中“開放式辦公室”的概念旨在最大限度地減少人與人之間的階級感,模糊會議室,辦公室和工作區域之間的界限,促進不同理念之間的交流。

本項目中以交叉運用各種顏色和材料反映了品牌的特色。通過在空間內的各個書架和定制傢俱上放置不同植物,獎項和策展書籍,突出了品牌的價值,公司在多項領域上的成就,其市場興趣及致力於提升福祉的宗旨。

- 二月 2018 -

Project Name: Sinclair HQ

Architecture & Interior Design: James JJ Acuna of JJA / Bespoke Architecture

Date of Completion: February 2018

Location: Hong Kong

Area: Approx. 4000 sq.ft. (front of house + back of house)

Client: Sinclair Communications LTD.

Artist Collaboration: Dustin Holmes

Site Photography: Adam Kuehl Photography